середа, 30 січня 2008 17:01

Американські військові готуються до падіння некерованого супутника-шпигуна

Збройні сили США готуються до того, що супутник-шпигун, що вийшов з-під контролю, впаде на територію Північної Америки. Про це агентство AP повідомив генерал ВПС США Джин Ренарт. Він підтвердив інформацію про те, що деякі частини супутника можуть, не згорівши в атмосфері, долетіти до Землі.

Інформація про те, що один з американських супутників вийшов з під контролю і може впасти в кінці лютого - початку березня 2008 року, з"явилася 27 січня. Як з"ясувалося пізніше, на супутнику відключилося живлення.

Ренарт розповів, що в даний час робляться спроби визначити, які саме фрагменти можуть уціліти, пройшовши через щільні шари атмосфери. Американські військові готуються ліквідовувати можливі наслідки падіння частин супутника на своїй території або, у разі потреби, допомогти канадським або мексиканським представникам.

Раніше повідомлялося, що супутник некерований і ніхто не знає, куди він може впасти. Також з"являлися дані, що на супутнику знаходяться речовини, що представляють небезпеку для людей, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Американські військові готуються до падіння некерованого супутника-шпигуна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі