неділя, 10 червня 2007 16:58

Американські війська в Іраку озброюють угруповання, що воюють з бойовиками "Аль-Каїди"

Американські війська в Іраку удалися до нової тактики - вони озброюють групи іракського опору, які воюють з бойовиками організації "Аль-Каїда" в районі Аль-Амерія в Багдаді.

Американське командування закриває очі на те, що в рядах цих угрупувань, які вони охрестили "патріотичними" є "декілька бойовиків", які у минулому вели боротьбу проти багатонаціональних сил в Іраку.

Американці мають намір зробити їх поліцією Аль-Амерії, яка є одним з найнеспокійніших районів Багдада. Іракська поліція і армія рідко там показується. Останнім часом цей район став ареною протистояння контролюючих його угрупувань іракського опору "Джейш Аль-Іслам" і "Катаїб Ас-Саура Аль-Ішрін", з одного боку, і бойовиків "Аль-Каїди", з іншого.

За минулий тиждень в Аль-Амерії було убито десять бойовиків "Аль-Каїди" і ще 15 схоплені угрупуваннями, що протистояли їй. Причиною боротьби членів іракського озброєного опору з "Аль-Каїдою" є те, що її бойовики, серед яких багато іноземців, не роблять, на думку іракців, "відмінності між друзями і ворогами", вбиваючи безневинних людей, повідмляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Американські війська в Іраку озброюють угруповання, що воюють з бойовиками "Аль-Каїди"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі