середа, 18 квітня 2007 10:09

Американські університети і школи закриваються через загрозу нападів

В десяти штатах США у зв"язку з погрозами озброєних нападів на студентські містечка закрилися деякі університети і школи, була проведена евакуація учнів. Це відбулося через добу після стрілянини в політехнічному інституті Вірджинії, в результаті якої було убито 32 людини.

Повідомлення з погрозами були отримані в навчальних закладах у штатах Луїзіана, Монтана, Вашингтон, Техас, Арізона, Оклахома, Теннесі, Північна і Південна Дакота, а також в Мічігані. Причому в повідомленнях, отриманих в перших трьох штатах, згадувався напад на вірджинський політех. За даними директора однієї зі шкіл Луїзіани, погрози учням розсилав 53-річний чоловік, який пізніше був арештований поліцією.

В одній зі шкіл Монтани напис із погрозою влаштувати "різанину, гірше ніж у Вірджинії", виявили в туалеті. Учнів університету у Ванкувері в штаті Вашингтон евакуювали через схоже за змістом послання, залишене на стіні туалету в студмістечку.

У Північній Дакоті були евакуйовані учні семи університетів після того, як поряд з одним із студмістечок виявили безгоспний речовий мішок. Як зізнається влада деяких американських штатів, частина отриманих повідомлень була "невизначеного змісту", а подібні заходи були застосовані, щоб не допустити "непоправних помилок", посилаючись на АР, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Американські університети і школи закриваються через загрозу нападів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі