середа, 23 січня 2008 12:21

Американські сценаристи вирішили не пікетувати Grammy

 Страйкуюча Гільдія американських сценаристів (WGA) відмовилася від намірів пікетування церемонії вручення музичних нагород Grammy. Опублікована заява Гільдії стала сюрпризом, оскільки раніше сценаристи загрожували зірвати захід, який повинен відбутися 10 лютого 2008 року в Лос-Анджелесі, повідомляє Reuters.

За словами представників WGA, таке рішення було ухвалене, щоб підтримати членів Гільдії акторів, багато хто з яких є відомими музичними виконавцями. У їх числі Джастін Тімберлейк, Бейонс і Аліша Кис. Актори, що підтримують сценаристів, змушені були б відмовитися від відвідин церемонії і брати участь в демонстрації.

Американська академія звукозапису і канал CBS, який транслюватиме церемонію Grammy в прямому ефірі, вітали рішення сценаристів. "Ми дуже раді, що на 50-ій щорічній церемонії Grammy в центрі уваги буде прекрасна музика, чудові виконавці і великі досягнення індустрії", - заявив прес-секретар академії Нейл Портнау.

Нагадаємо, раніше організатори Grammy закликали Гільдію відмовитися від акцій протесту, проте лідери об"єднання висловили сумнів, що зможуть задовольнити прохання оргкомітету премії. Національна академія звукозапису США випустила офіційну заяву, в якій закликала Гільдію укласти угоду з продюсерами церемонії, проте зазначила, що захід відбудеться у будь-якому разі - за участю сценаристів чи без них.

Тим часом, ситуація з премією Американської кіноакадемії залишається неясною. Напередодні в ході прес-конференції були оголошені номінанти на "Оскар". Раніше керівництво профспілки сценаристів заявило, що не збирається робити виключення для основної кіноцеремонії року.

У оргкомітеті "Оскара" говорять про існування "секретного плану", який дозволить врятувати ювілейну церемонію і провести її, незважаючи на протести драматургів. Судячи з усього, всі надії тут покладають на підготовку історичною ТБ-ретроспективи "Оскара", яка дійсно зможе "витягнути" телетрансляцію

Генеральний продюсер оскарівської церемонії Джіл Кейтс відмовляється говорити про свій план, щоб не дати супротивникам "додаткові козирі". Разом з тим, він дав зрозуміти, що до 24 лютого страйк сценаристів може й зовсім завершитися, що повністю вирішить проблему, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Американські сценаристи вирішили не пікетувати Grammy». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі