пʼятниця, 04 вересня 2020 23:59

Американські бомбардувальники B-52 вперше пролетіли над Україною

Американські бомбардувальники B-52 вперше пролетіли над Україною
Українські військові льотчики супроводжували В-52 через територію України. Фото: facebook.com/pvkshid

Сьогодні, 4 вересня стратегічні бомбардувальники ВПС США Boeіng B-52 вперше увійшли в повітряний простір України.

Їх супроводжували винищувачі Повітряних Сил ЗСУ Су-27 та МіГ-29, повідомляє пресслужба Міноборони України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські винищувачі показали майстер-клас: відео польотів

"Бомбардувальники вилетіли із авіабази Ферфорд у Великій Британії вранці 4 вересня , пролетіли над територією Європи, де їх супроводжували винищувачі ВПС країн НАТО та ключових партнерів Альянсу", - сказано у повідомленні.

Українські військові льотчики зустріли В-52 на польському кордоні, здійснили супровід через територію України до узбережжя Азовського моря та в зворотному напрямку.

"Патрулювання має плановий характер для досягнення взаємосумісництва країн НАТО та партнерів. Ймовірно що така співпраця у сфері колективної безпеки продовжиться й надалі", - інформує Міноборони.

Boeing B-52 Stratofortress — американський багатофункціональний важкий стратегічний бомбардувальник-ракетоносець. Перебуває на озброєнні ВПС США з 1955 року.

Серед арсеналу бомбардувальника різні види зброї, у тому числі ядерна. Загалом внутрішнє бомбове навантаження складає 31 500 кг.

Вранці 29 травня пара стратегічних бомбардувальників ВПС США B-1B Lancer перетнула повітряний простір України.

Українські винищувачі — пара Су-27 та пара МіГ-29 пришикувалися до американських літаків та здійснили їхній супровід заданим маршрутом.

Зараз ви читаєте новину «Американські бомбардувальники B-52 вперше пролетіли над Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі