середа, 15 серпня 2007 18:45

Американські астронавти вийшли у відкритий космос

Вихід у відкритий космос астронавтів Ріка Мастракіо і Клейтона Андерсона почався на 30 хвилин раніше, ніж планувалося, повідомив черговий співробітник космічного Центра NASA імені Джонсона в штаті Техас.

Третій вихід у відкритий космос почався в 10.30 за часом східного побережжя США, раніше його початок планувався на 11.01. Річ у тому, що всі підготовчі заходи були завершені дещо раніше планованого і затримуватися з початком виходу у відкритий космос не було сенсу.

Як повідомив раніше інший представник космічного центру NASA, основним завданням астронавтів Ріка Мастракіо і Клейтона Андерсона під час виходу у відкритий космос на восьмий день місії Endeavour стане удосконалення комунікаційних систем станції. За його словами, планується, що "космічна прогулянка", як завжди, продовжуватиметься близько шести з половиною годин.

Астронавтів чекає ще і четвертий вихід у відкритий космос - його початок запланований на 10.01 за часом східного побережжя США в п"ятницю.

Політ же шаттла Endeavour до МКС продовжений до 14 днів. Планується, що відстиковка пройде в 08.05 за місцевим часом 20 серпня, посадка очікується 22 серпня в 12.52 за часом східного побережжя США на космодромі на мисі Канаверал в штаті Флоріда, повідомляє РІА "Новини".

Зараз ви читаєте новину «Американські астронавти вийшли у відкритий космос». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі