вівторок, 29 січня 2008 14:57

Американське подружжя засуджене за рабовласництво

Колишній адвокат голлівудської компанії SonyPictures, 53-річний Джеймс Джексон, засуджений до 200 годин громадських робіт за погане поводження зі своєю філіппінською служницею, яке суд охарактеризував як "сучасне рабство", передає AFP.

Дружина Джексона, 54-річна Елізабет, отримала три роки в"язниці за використання примусової праці.

У своєму висновку суд Лос-Анжделеса відзначив, що подружжя Джексонів поводилися з покоївкою, колишньою вчителькою Неною Руїс, гірше, ніж з собакою.

Руїс примушували працювати по 18 годин, годували їжею триденної давності і примушували спати на собачій підстилці. Елізабет Джексон регулярно била служницю і дерла їй волосся.

За декілька місяців непосильної праці Руїс отримала всього 300 доларів. При цьому Джекcони погрожували, що, якщо Руїс надумається скаржитися, вони здадуть її співробітникам іммігрантської служби.

Руїс втекла в лютому 2002 року, після того, як її вдарили по зубах пляшкою з водою. Елізабет Джексон визнала свою провину. "Все життя я прагнула поводитись правильно, - написала вона в листі до суду. - Проте в даному випадку у мене цього не вийшло", повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Американське подружжя засуджене за рабовласництво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі