вівторок, 20 листопада 2007 08:53

Американське федеральне агентство спонсорувало терористів

Американське федеральне агентство спонсорувало терористів
Американське федеральне агентство USAID, яке щорічно розподіляє мільярди доларів на гуманітарну допомогу і розвиток демократичних інститутів у інших країнах, помилково забезпечувало засобами платників податків фізичних і юридичних осіб, "пов"язаних з тероризмом".

Як повідомляється у звіті про результати внутрішньої перевірки, на який посилається Fox News, прийнятий в USAID порядок ведення справ не припускає перевірки партнерів організації, яка одержує фінансування, і не дає гарантії, що подібні випадки не повторяться надалі.

Перевірка почалася навесні після того, як у сховищі Ісламського університету у Газі, контрольованого угрупуванням ХАМАС, були виявлені запаси зброї, купленої на гроші USAID.

Розслідування показало, що вуз отримав допомогу від агентства на суму 140 тисяч доларів. У обладнаній на ці кошти хімічній лабораторії іранські військові, зокрема, навчали студентів виготовленню вибухових пристроїв і "поясів смертників".

У ході перевірки також вдалося встановити, що USAID виділило 180 тисяч доларів боснійському угрупуванню, лідер якого з 1997 року числився у "чорному списку" осіб, що не мають права на в"їзд в США. Член іншого угрупування, яке отримало від USAID мільйон доларів, був засуджений до чотирьох роки ув"язнення за надання помилкової інформації про свою взаємодію з послідовником Осами бін Ладена, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Американське федеральне агентство спонсорувало терористів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі