середа, 23 січня 2008 10:27

Американська влада 935 разів збрехали про Ірак

 Дві некомерційні журналістські організації підрахували, що президент США Джордж Буш і високопоставлені американські чиновники зробили як мінімум 935 несправедливих заяв про Ірак за дворічний період після 11 вересня 2001 року. Про це повідомляється на офіційному сайті організації Center for Public Integrity, яка працювала над дослідженням в парі з Fund for Independence in Journalism.

У розряд помилкових дослідники записували заяви, в яких йшлося про наявність у Іраку зброї масового ураження, про його намір створити або придбати таку зброю, а також про зв"язки Іраку з "Аль-Каїдою". На думку журналістів, неправдивість цієї інформації вже на сто відсотків доведена. Автори дослідження стверджують, що помилкові заяви влади США є частиною продуманої кампанії по залученню нації до війни.

Представник Білого дому Скотт Стензел не став коментувати результати дослідження, натомість ще раз озвучивши позицію влади США: світова спільнота, заявив він, бачила загрозу в президентові Іраку Саддаму Хусейні. За його словами, рішення про початок війни було ухвалене на основі даних розвідслужб різних країн світу.

Напад США на Ірак відбувся у березні 2003 року. Перед початком війни Колін Пауелл, що був тоді держсекретарем США, доводив існування іракської зброї масового ураження на засіданні Ради безпеки ООН. Проте згодом інформація про наявність у Іраку такої зброї не підтвердилася, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Американська влада 935 разів збрехали про Ірак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі