середа, 21 лютого 2007 12:27

Американська школярка випадково знайшла рідкісні рештки прадавньої тварини

У Флориді 16-літня школярка знайшла гігантський зуб мамонта і привела дослідників до місця, де була похована найбільша палеонтологічна знахідка за останні сто років.

Сієрра Сарті-Суіні помітила блискучий чорний камінець, коли фотографувала в парку Boca Ciega Millennium Park. Над землею виступала лише частина дивної знахідки, і Сієрра прийнялася копати. Чим глибше вона копала, тим страшніше їй ставало: вона запідозрила, що відкопує людську кістку.

Те, що відкопала дівчинка, виявилося гігантською щелепою вагою в 29,5 кг і довжино майже метр. Сарті-Суіні принесла знахідку додому, і порившись зі старшим братом в Інтернеті, вони визначили, що чорний уламок розміром з футбольний м"яч насправді був зубом давно вимерлого мамонта.

Її здогадку підтвердили палеонтологи й археологи, які по гарячим слідам розкопали на тому ж місці зуби і кістки іншого мамонта, гігантських лінивців, верблюдів, черепах, панцири яких досягали майже двох метрів у довжину, саблезубих кішок і гігантських броненосців розміром з Volkswagen Beetle.

Вчені вважають, що знайденим скам"янілостям 10-100 тис. років. Вони допускають, що в цьому місці в доісторичні часи знаходилася річкова долина, і тварини грузнули в бруді і гинули, або з часом ріка знесла кістки всіх загиблих тварин в одне місце. Щоб дати точну відповідь на загадку природи, вчені мають намір вивчити грунт в околицях знахідки, повідомляє КореспонденТ.net.

Зараз ви читаєте новину «Американська школярка випадково знайшла рідкісні рештки прадавньої тварини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі