середа, 04 липня 2007 16:56

Американська прокуратура вимагає страти для солдата, який служив в Іраку

Федеральні прокурори США у вівторок повідомили суд про свій намір вимагати страти для рядового Стівена Гріна, який служив в Іраку, якщо він буде визнаний винним у вбивстві іракської сім"ї і зґвалтуванні 14-річної дівчинки.

За даними France Presse, це перший випадок, коли прокуратура США просить вищої міри покарання за злочин, здійснений американськими солдатами в Іраку. Інцидент стався в березні 2006 року в селі Махмудія на південь від Багдада, а звинувачення Гріну було пред"явлене 1 листопада.

Стівен Грін відслужив в 101-ій повітряно-десантній дивізії 11 місяців і був звільнений з позитивною характеристикою в травні 2006 року унаслідок "антисоціальної психопатії". Армійські психіатри знали про його психічну неврівноваженість за чотири місяці до подій в Махмудії, проте дозволили Гріну повернутися в стрій після курсу лікування.

Троє підозрюваних в причетності до зґвалтування і вбивств вже визнали свою провину. Двоє з них засуджені до 18 років в"язниці кожен, ще один отримав 9-місячний тюремний термін за биття полонених. Четвертий фігурант справи, обвинувачений в організації злочину, з"явиться перед трибуналом 30 липня. Грін знаходиться в юрисдикції цивільного суду, оскільки він був звільнений до пред"явлення звинувачень, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Американська прокуратура вимагає страти для солдата, який служив в Іраку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі