пʼятниця, 27 червня 2008 14:31

Американська мільйонерка потрапила у в"язницю за рабовласництво

Американська мільйонерка отримала 11 років в"язниці за утримання двох неосвічених індонезійських жінок у рабстві в своєму маєтку в престижному районі Нью-Йорка, повідомляє CBS 26 червня.

Варша Сабхнані та її чоловік Махендер Сабхнані, обоє уродженці Індонезії, звинувачувалися в жорстокому поводженні з прислугою, фізичному примушенні до праці, а також укритті незаконних іммігрантів. "Все це являє собою випадок сучасного рабства", - йдеться в матеріалах справи.

За словами однієї з постраждалих, за щонайменші провини домробітниць били, обливали окропом, примушували приймати холодний душ, як покарання примушували їсти перці чилі, а також піддавали іншим приниженням. Жінок привезли в США, обіцяючи їм платити по 200 доларів на місяць за виконання хатньої роботи, проте потім у них відібрали паспорти і примушували працювати більше 18 годин в день лише за їжу.

Під час слухання справи родину Сабхнані відпустили під заставу у розмірі 4,5 мільйонів доларів, яку вони внесли за себе самі.

Махендер Сабхнані отримав умовне покарання і залишиться на волі, щоб доглядати  за чотирма дітьми, серед яких є і неповнолітні. Його звинувачували в тому, що він не перешкоджав жорстокому поводженню з жінками, а також користувався результатами їхньої праці, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Американська мільйонерка потрапила у в"язницю за рабовласництво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі