вівторок, 20 листопада 2007 10:23

Американська компанія CBS News готова до страйку тележурналістів

Американська телекомпанія Сі-Бі-Ес оголосила, що готова до страйку тележурналістів і допоміжного персоналу у Вашингтоні, Нью-Йорку, Чикаго і Лос-Анджелесі, повідомляє у вівторок газета "Лос-Анджелес таймс".

"Ми сподіваємося, що страйку не буде, але якщо він почнеться, компанія CBS News, телевізійні станції CBS, а також радіостанція CBS Radio повністю підготовлені і продовжуватимуть виробництво новинних програм вищої якості для нашої аудиторії", - йдеться у заяві.

Питання про страйк постало у зв"язку з трудовою суперечкою між керівництвом телекомпанії і більш як 500 випускаючими редакторами новин, телевізійними редакторами, помічниками з виробництва, працівниками довідкової служби і іншими співробітниками, які є членами профспілки Writers Guild of America.

Телевізійники незадоволені тим, що востаннє їм підвищували зарплату у квітні 2004 року, і вимагають, щоб новий контракт для працівників ТБ і радіо включав підвищення окладів на 3%, включаючи компенсацію різниці за останні три роки.

Керівництво Сі-Бі-Ес  готове підвищити зарплату 3% телевізійникам і на 2% працівникам радіо, але без компенсації за минулі три роки.

Переговори між сторонами, які тривають вже два з половиною роки, поки ні до чого не привели, і у понеділок 81% членів профспілки на телекомпанії CBS проголосували за початок страйку, який теоретично може початися тепер у будь-який час, повідомляє NEWSLAND.

Зараз ви читаєте новину «Американська компанія CBS News готова до страйку тележурналістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі