вівторок, 19 лютого 2008 11:54

Американська кінокомпанія екранізує "Майстра і Маргариту"

 Кінокомпанія Stone Village Pictures і продюсер Скотт Стейндорфф збираються зняти повнометражний фільм по роману Михайла Булгакова "Майстер і Маргарита"

Відзначимо, це далеко не перша спроба екранізувати видатний твір Булгакова. Першу екранізацію роману "Майстер і Маргарита"  1971 року здійснив Анджей Вайда. У 1972 році на світові екрани вийшов італійсько-югославський фільм Олександра Петровича. У 1980-х роках Роман Поланскі адаптував "Майстра і Маргариту" для кіностудії Warner Bros., проте проект був згорнутий через недостатнє фінансування.

1988 року польський режисер Мачек Войтишко зняв восьмисерійний телесеріал по роману. Відомо, що роман свого часу мріяли екранізувати Володимир Наумов, Ігор Таланкин, Елем Клімов, Ельдар Рязанов. Тільки Юрієві Карі вдалося довести роботу до кінця, але його творіння так і не вийшло на екрани, а доля відзнятої плівки невідома. Найзнаменитіша постановка "Майстра і Маргарити" - спектакль Юрія Любимова у Театрі на Таганці (1977).

2007 року відомий британський композитор, автор мюзиклів "Кішки" і "Ісус Христос-Суперзірка", лорд Ендрю Ллойд Уеббер повідомив, що працює над мюзиклом по роману Булгакова. Британський композитор відзначив, що піддасть твір деяким змінам, проте обіцяв зберегти як одну з ключових сцен свого твору сцену балу у Воланда.

У 2005 році відбулася прем"єра серіалу Володимира Бортко "Майстер і Маргарита" на телеканалі "Росія". Зйомки тривали 9 місяців, бюджет картини склав 5 млн доларів. У фільмі задіяно понад 50 персонажів, у ньому знялися актори кількох поколінь. Роль Берліоза повинен був виконувати Олександр Калягін, але той відмовився. У фільмі Юрія Кари Калягін зіграв Бегемота. У результаті роль Берліоза зіграв Олександр Адабашьян.

Олег Янковський відмовився від ролі Воланда і примірявся до Понтія Пілата. У результаті Воланда у серіалі Владимира Бортко зіграв Олег Басилашвілі, Пілата - Кирило Лавров, Коровьєва - Олександр Абдулов. У головних ролях знялися не такі титуловані, зате дуже вже відомі артисти. Маргарита - Ганна Ковальчук (серіал "Таємниці слідства"), а Майстер - петербурзький актор Олександр Галибін, повідомляє The Hollywood Reporter.

Зараз ви читаєте новину «Американська кінокомпанія екранізує "Майстра і Маргариту"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі