середа, 05 грудня 2007 14:53

Американка виготовила мікросхему в духовці

Молода професор Мішель Хайн з Каліфорнійського університету, вирішивши показати студентам мікрорідинні схеми, обійшлася без дорогого устаткування. Зазвичай такі пристрої, де сигнал передається за допомогою рідини, а не електрики, проводяться в лабораторіях з багатомільйонним бюджетом.

Хайн склала схему пристрою в програмі для проектування Auto CAD. За допомогою лазерного принтера вона роздрукувала схему на популярних пластикових іграшках Shrinky Dinks, що стискаються від нагрівання, і поклала листи пластика в мінідуховку.

Модель мікросхеми, що потім вийшла, використовувалася для відбитку в спеціальному полімері. Відбиток і стає готовою мікросхемою. Інформація в таких пристроях передається за допомогою маленьких крапель рідини. Хайн використовувала харчовий фарбник.

Один із зразків, розроблених нею із студентами, є "ялиночкою", яка створює з двох різнозабарвлених рідин спектр квітів.

Розробка мікрорідинних пристроїв вважається дуже перспективним напрямом досліджень. Передбачається, що в майбутньому вони широко використовуватимуться в медичному устаткуванні, пише видання Wired.

Зараз ви читаєте новину «Американка виготовила мікросхему в духовці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі