четвер, 04 вересня 2008 08:52

Американець збирався підірвати з"їзд Республіканської партії США

Міністерство юстиції США повідомило в середу, що 23-річний Меттью Депальма може отримати до десяти років ув"язнення за намір "пригостити" коктейлем Молотова" делегатів з"їзду Республіканської партії в Сент-Полі (штат Міннесота).

Згідно повідомленню, Депальма привернув увагу ФБР до своєї персони ще в липні. Тоді він вперше оповістив про плани "зробити декілька бомб" і використати їх під час з"їзду республіканців, що проходить зараз.

В середині серпня його помітили в одній з бібліотек, де він виписував інструкції з підготовки вибухових пристроїв, після чого придбав "інгредієнти", необхідні для приготування "коктейля Молотова".

"За планом він збирався потрапити в один з коридорів будівлі, де проходить з"їзд, і підірвати там цей "коктейль" або хімічну бомбу, щоб знищити електропроводку і знеструмити всі приміщення", - йдеться в повідомленні Мін"юсту.

Назвавши такий крок "головною метою", Депальма згадав про два плановані вибухи - в день відкриття з"їзду 1 вересня, а також 4 вересня, щоб "захід завершився таким же вибухом".

Попередні слухання у цій справі призначені на найближчу п"ятницю, передає ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Американець збирався підірвати з"їзд Республіканської партії США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі