четвер, 05 липня 2007 17:19

Американець винайшов систему опалювання на горілці

Американець Ларрі Вайнгартен (Larry Weingarten) винайшов для свого будинку в Каліфорнії систему опалювання на суміші горілки і води, повідомляє видання The New York Times. 53-річний Вайнгартен, експерт з водонагрівальних приладів, закінчив реконструкцію своєї триповерхової резиденції в 2006 році.

Роботи обійшлися власникові в 180 тисяч доларів. Тепло в будинку забезпечує суміш горілки і води, яка за допомогою помп, що працюють на сонячній енергії, пропускається через систему труб, нагрівається сонячними панелями і потім поступає в підвал, де нагріває бак з водою на 3,8 кубометра. Фотоелементи на даху виробляють електроенергію (кожна по 105 ватів), яка вистачає для освітлення, роботи комп"ютера і іншої побутової техніки.

Сучасні матеріали допомагають понизити витрати на обслуговування будинку і його ремонт. Наприклад, будинок обшитий не деревом, як може показатися, а спеціально розробленим вогнетривким матеріалом під назвою HardiShake з суміші целюлози і цементу. Оскільки матеріал дозволяє не фарбувати будинок (що потрібно робити кожні десять років), Вайнгартен економить на цьому від 14 до 18 тисяч доларів.

Пол також покритий не деревом, а спеціальним матеріалом Trex, зробленого з відновленого дерева і пластика. Хоча він обходиться майже в два рази дорожче за червоне дерево, матеріал не тріскається і добре витримує негоду і перепад температур.

Це не перший приклад будинку, для якого ресурси виробляються натуральним способом. Наприклад, американські проектувальники Метью Коатс (Matthew Coates) і Тім Мелдрам (Tim Meldrum) розробили ідею будівлі, яка отримує необхідну електроенергію з шпинату, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Американець винайшов систему опалювання на горілці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі