пʼятниця, 16 березня 2007 08:38

Американець убив росіянина за відмову слухати релігійні пісні

У штаті Нью-Джерсі, США, пред"явлено звинувачення американцеві Брайану Вайту, затриманому по звинуваченню у вбивстві 75-річного вихідця з Росії Михайла Макаренка.

Як встановило попереднє слідство, Вайт запропонував Макаренку, який прямував зі свого будинку в штаті Вірджинія до друзів до Нью-Йорка, і зупинився перепочити, купити компакт-диск релігійного змісту з власними творами. Коли Макаренко відмовився, Вайта це збісило. Він схопив камінь і кілька разів ударив немолодого чоловіка по голові. Після цього молодий афроамериканец втік з місця злочину на спортивному автомобілі.

Після тривалого переслідування поліцейським вдалося затримати Вайта. Йому було пред"явлено звинувачення у вбивстві, опорі поліції та застосуванні зброї.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, вбитий Михайло Макаренко народився в Ленінграді, у минулому політв"язень, який сидів в СРСР, зокрема, за антирадянську пропаганду. У 60-х роках він був директором картинної галереї Будинку вчених Сибірського відділення Академії Наук СРСР в Новосибірську, повідомляють РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Американець убив росіянина за відмову слухати релігійні пісні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі