субота, 30 червня 2007 16:02

Американець створив сирну копію гори Рашмор

Сільський виноградар з штату Вісконсін представив публіці своє оригінальне творіння – копію знаменитої гори Рашмор, розташованої в Південній Дакоті.

Для створення сирного монумента Трою Лендверу було потрібно інструменти скульптора і більше семисот фунтів (близько 320 кілограмів) сиру сорту чеддер. Творіння було виконане за замовленням виробника легких сирних закусок з Вісконсіна.

Трой має намір відправитися в подорож по країні, демонструючи делікатесну скульптуру: зокрема, виноградар має намір відвідати Нью-Йорк і виступити в телешоу, а потім виставити скульптуру на загальний огляд в районі Таймс-сквер. Подорож Троя завершиться в штаті Оклахома - там скульптуру поріжуть на кубики і жителі штату зможуть, по завіренню автора, насолодитися вишуканим смаком чеддера Вісконсіна.

Оригінал скульптури, гора Рашмор, знаходиться поблизу міста Кистоун в Південній Дакоте. У першій половині ХХ століття більше чотирьохсот працывникыв на чолі з скульптором створили з гірської породи на Рашмор гігантські голови чотирьох президентів США – Джорджа Вашингтона, Томаса Джефферсона, Теодора Рузвельта і Аврама Лінкольна. Роботи були завершені в 1943 році: з тих пір гора Рашмор є популярним місцем паломництва туристів, повідомляє в суботу Associated Press.

Зараз ви читаєте новину «Американець створив сирну копію гори Рашмор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі