четвер, 21 лютого 2008 09:03

Американець створив лампу, що "живиться" силою земного тяжіння

Американець створив лампу, що "живиться" силою земного тяжіння
Студент Клей Молтон з Технологічного інституту Віржінії (США) створив лампу, що сама виробляє енергію для освітлення.

Винахід, що одержав назву Gravіa, є колоною з акрилового полімеру висотою близько 1,5 метрів. Щоб "включити" таку лампу, користувач за допомогою спеціального пристрою, що ковзає по напрямних, повинен перемістити вагу з нижньої частини колони до її верхньої частини. Через якийсь час сила земного тяжіння "потягне" важку масу назад донизу, розкручуючи тим самим розташований у лампі ротор, що і буде генерувати електрику.

Від однієї "зарядки" лампа може світити біля чотирьох годин, з яскравістю, яка приблизно відповідає яскравості 40-ватної лампи накалювання (600-800 люмен).

"Це трохи складніше, ніж просто нажати на вимикач, - заявив винахідник Клей Молтон. - Однак, це може виявитися цілком захоплюючою життєвою рутиною подібно обряду смачної ранкової кави".

У лампі передбачені 10 LED-панелей, світло від яких розсіюється за допомогою акрилових лінз. За заявами Молтона, термін служби його винаходу може досягти більше 200 років, повідомляє Освітній портал.

Зараз ви читаєте новину «Американець створив лампу, що "живиться" силою земного тяжіння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі