вівторок, 16 березня 2010 12:36

Американцям загрожують скажені скунси

Американцям загрожують скажені скунси

У американському штаті Техас серед популяції скунсів розгорілась епідемія сказу. Місцева влада здійняла тривогу.

"З початку 2010 року в окрузі Гуаделупе сказ був діагностований у чотирьох тварин. Це більше, аніж за останні 10 років"– каже працівник служби з нагляду за тваринами Дуг Пійят. "Сказ – один з найбільш смертельних вірусів. Він убиває сто відсотків людей, які його підхоплюють".

Серед симптомів захворювання - надмірне виділення слини, труднощі при ходьбі, боязнь води і гризіння усіх предметів, які тільки зустрічається на шляху.

Вражені вірусом скунси намагаються наздогнати кожного, хто рухається, і вкусити. Так діє вірус. Він атакує нервову систему і змушує тварин божеволіти.

В усіх чотирьох випадках заражених скунсів знайшли на подвір"ях поблизу приватних садиб. Там тримають собак. Хоча симптоми сказу у псів не проявились, епідеміологи рекомендують усипляти усіх домашніх улюбленців, які контактували з хворими тваринами. Щоб зупинити поширення вірусу. При зустрічі зі скунсами до тварин радять не наближатись. Натомість, негайно зателефонувати до служби нагляду за тваринами або поліції.

Gazeta.ua за матеріалами kens5

Зараз ви читаєте новину «Американцям загрожують скажені скунси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі