вівторок, 18 грудня 2007 18:37

Американці знайшли заміну "Гарі Поттеру"

Американське видавництво Scholastic, яке познайомило читачів в США з "Гарі Поттером" Джоан Роулінг, починає новий проект по створенню дитячих бестселерів, об"єднаних під назвою "39 Clues" ("39 ключів"). Серія, яку напишуть різні автори, складатиметься з десяти книг. На думку газети The New York Times, проект Scholastic може чекати велике майбутнє.

Основну сюжетну лінію "39 ключів" склав Рік Ріордан, автор популярних дитячих пригодницьких повістей про Персі Джексона і богів-олімпійців. Головними героями нової серії будуть 14-річна Емі Кехілл і її 11-річний брат Ден, нащадки "наймогутнішого клану в світі". Цим двом підліткам належить першими відшукати 39 ключів, які відкривають дорогу до абсолютної влади. Першу з десяти книг вже написав сам Ріордан (вона називається "The Maze of Bones" - "Лабіринт кісток"), другу - Гордон Корман, третю - Пітер Лерангіс, четвертую - Джад Уотсон, автор декількох пріквелів до книг по "Зоряних війнах". Томи серії виходитимуть через кожні два-три місяці.

Паралельно з випуском книг видавництво розмістить в інтернеті гру за мотивами серії, в якій гравцям потрібно буде самим знайти 39 ключів. В допомогу гравцям видаватимуться спеціальні картки з розгадками, але їх Scholastic вкладатиме в книги "39 ключів". Таким чином, сподіваються видавці, їм вдасться перетворити частину граючих дітей на тих, що читають хоч би на якийсь час. Саме це досягнення зазвичай ставиться в заслугу Джоан Роулінг, чиї книги у декілька разів збільшили число читаючих школярів, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Американці знайшли заміну "Гарі Поттеру"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі