четвер, 27 грудня 2007 13:56

Американці завершили випробування надважкої авіабомби

На авіабазі Уайтмен у штаті Монтана (США) завершені роботи по забезпеченню важких бомбардувальників В-2 новою зброєю – надважкою авіабомбою калібру 15 т, призначеною для ураження високозахищених цілей.

18 грудня 2007 року були успішно завершені випробування по розміщенню надважкої авіабомби Massive Ordnance Penetrator (MOP) калібру 15 т в бомбовідсіку бомбардувальника-невидимки В-2.

Нова авіабомба, що містить заряд масою близько 2,5 т, призначена для ураження заглиблених цілей – вона здатна проникати у грунт і детонувати на глибині понад півсотні метрів. Повідомляється, що бомба має в довжину 6,25 м, а її діаметр становить близько 0,8 м.

Роботи з підготовки МОР до розміщення на В-2 веде автор бомбардувальника, компанія Northrop Grumman з липня 2007 року. А сама бомба була розроблена компанією Boeing.

Розробка авіабомби почалася 2004 року з отриманням Boeing контракту ВПС США на розробку засобу ураження об"єктів, на яких може вестися розробка зброї масового ураження. Бомба – керована, і забезпечена системою GPS-наведення, повідомляє Корреспондент.net.

Зараз ви читаєте новину «Американці завершили випробування надважкої авіабомби ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі