Ексклюзиви
середа, 06 серпня 2008 15:27

Американці виплатили 5 мільйонів за допомогу в упійманні Караджіча

За допомогу в упійманні Радована Караджіча виплачено 5 мільйонів доларів. Гроші були перераховані невідомій особі американською організацією RewardsforJustice. Про це пише в середу бєлградська газета Press з посиланням на неназване джерело в західних дипломатичних колах.

За даними сербських журналістів, платіж був здійснений 23 липня. Гроші були перекладені на анонімний рахунок, зареєстрований на Британських Віргінських островах. Представники RewardsforJustice не підтвердили газеті зведення джерела, повідомивши, що нагорода була виплачена за допомогу в ліквідації афганського повстанця.

Адвокат Радована Караджіча Светозар Вуячич повідомив, що йому не відомо про виплату нагороди. За словами юриста, виплата грошової премії укладається у версію захисту про незаконний арешт Караджіча. Офіційні власті Сербії повідомили про арешт колишнього лідера боснійських сербів 21 липня. Вуячич стверджує, що його підзахисний був арештований 18 липня. Сам екс-президент Республіки Сербської, виступаючи на попередніх слуханнях в Міжнародному трибуналі, також звернув увагу суддів на порушення при арешті.

Після арешту Радован Караджіч був виданий Гаагському трибуналу. Чергове засідання міжнародного суду відбудеться 29 серпня, оскільки Караджіч скористався правом відстрочення початку процесу для ознайомлення з текстом звинувачення. Колишнього лідера боснійських сербів звинувачують у військових злочинах, здійснених в ході балканського конфлікту 1992-1995 років, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Американці виплатили 5 мільйонів за допомогу в упійманні Караджіча». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути