четвер, 22 травня 2008 10:00

Американці вибрали собі поп-ідола

Рокер з Техасу, 25-річний Девід Кук став новою "зіркою" на музичному Олімпі США, отримавши титул "Американський ідол" 2008 року, повідомляє телеканал FOX.

Титул "Американського ідола" привласнюється кращому початкуючому співакові країни, який повинен перемогти численних суперників в багатоступінчатому музичному марафоні (американському аналогу "Фабрики зірок"). Таланти для конкурсу по всій країні відбирають судді - ведучий цього музичного марафону Саймон Кауелл, популярна співачка Пола Абдул і рок-музикант Ренді Джексон.

Як випливає з офіційної біографії нової національної "зірки", Кук вперше узяв в руки гітару в два роки. З тих пір він записав шість альбомів, зокрема, один сольний.

"Американський ідол" - популярне в США інтерактивне шоу в живому ефірі, підсумки якого підводяться телеглядачами. За учасників нинішнього фіналу шоу голосувало рекордне число музичних фанів - 97,5 мільйона проти 74 мільйонів минулого року. Девіду Куку віддали свої голоси 56% глядачів.

Шоу "Американський ідол" існує з 2002 року, по встановлених правилах, брати участь в нім можуть лише громадяни США у віці до 28 років, повідомляє РІА "Новини".

Зараз ви читаєте новину «Американці вибрали собі поп-ідола». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі