четвер, 09 жовтня 2008 17:06

Американці укріплять ППО Грузії

Влада США допоможе укріпити систему протиповітряної оборони Грузії. Про це заявив міністр оборони Грузії Давід Кезерашвілі після зустрічі зі своїм американським колегою Робертом Гейтсом в Будапешті, де в ці дні проходить неофіційна зустріч представників країн - членів НАТО.

Кезерашвілі стверджує, що американці назвали зміцнення ППО Грузії "одним з пріоритетів майбутньої допомоги" зі вступу країни до Північноатлантичного альянсу. Також повідомляється, що Гейтс запевнив свого грузинського колегу в тому, що США виступатимуть за надання Грузії плану дій з членства (ПДЧ) в НАТО.

Міністр оборони Грузії додав, що членство країни в НАТО необхідне "не тільки з військової, але і політичної та економічної точок зору".

Відзначимо, що Грузії в квітні 2008 року вже було відмовлено в наданні ПДЧ. Не дивлячись на підтримку з боку США, не всі учасники Північноатлантичного альянсу хочуть бачити Грузію в своїх лавах. Проти надання ПДЧ Грузії висловлювалися влада Німеччини та Франції.

Росія виступає проти розширення НАТО за рахунок республік колишнього СРСР. Постпред Росії при НАТО Дмитро Рогозін пригрозив, зокрема, що РФ може закрити свій повітряний простір для літаків НАТО, що літають до Афганістану, якщо Північноатлантичний альянс розшириться за рахунок Грузії або України, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Американці укріплять ППО Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі