пʼятниця, 11 квітня 2008 12:55

Американці продемонстрували найшвидший в світі військовий вертоліт (ФОТО)

 
Американська компанія Sikorsky представила демонстраційний зразок легкого тактичного вертольота вогняної підтримки (ВОП) наступного покоління, який отримав позначення X2. Найближчим часом розробники планують провести перші льотні випробування нової машини.

Згідно даним компанії Sikorsky, ВОП X2 буде здатний розвивати швидкість 470 кілометрів на годину, що зробить його найшвидшим ударним вертольотом в світі. Він на порядок перевершить по своїх швидкісних характеристиках ВОП Apache, що перебувають на озброєнні американських військ, максимальна швидкість яких складає близько 300 кілометрів на годину.

Безпрецедентна швидкість X2 у поєднанні з характерною для легких тактичних вертольотів маневреністю дозволить, на думку розробників, ефективно застосовувати його в ході операцій сил спеціального призначення. Інтерес до нової розробки проявляють і військові медики, які дістануть можливість оперативно транспортувати тяжкопоранених військовослужбовців.

Маса нового вертольота дорівнюватиме лише 2400 кілограмам. Він обладнуватиметься здвоєними підйомними гвинтами з легкими лопатями з композитних матеріалів, а також штовхаючим повітряним гвинтом в хвостовій частині. На X2 встановлять двигун потужністю 1400 кінських сил, який був розроблений в рамках анулюваної раніше програми створення вертольота Comanche.

До комплекту бортового устаткування нового вертольота увійде система автономного пілотування, яка забезпечить управління польотом у разі поранення пілота.

ВОП X2 планується обладнати автоматичними гарматами і авіаційними ракетами, зокрема Hellfire. В даний час представники компанії Sikorsky ведуть переговори з Пентагоном з метою уточнення вимог до озброєння нового вертольота, повідомляє Defensenews.

Зараз ви читаєте новину «Американці продемонстрували найшвидший в світі військовий вертоліт (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі