середа, 07 березня 2007 09:53

Американці переконані, що їхня країна найсильніша у світі

Більшість американців переконана, що їхня країна є найсильнішою в світі, але визнають, що США "не дуже поважають" за кордоном, про що свідчать дані опублікованого сьогодні опитування громадської думки.

Дослідження показало, що 57% громадян США порівняно з іншими країнами вважають свою країну "виключно сильною" або "дуже сильною" і лише 2% вважають, що вона "зовсім не є сильною".

На питання "Наскільки, на вашу думку, США поважають в світі?", переважна більшість американців - 73% - заявили, що Америку за кордоном "не дуже поважають".

При цьому 38% відповіли, що США в світі "зовсім не поважають".

Упевнені в шанобливому відношенні до США за кордоном тільки 7% опитаних, з яких 5% вважають, що Америку в світі "дуже поважають". Ще 2% американців не сумніваються, що за кордоном США користуються "винятковою пошаною".

Під час опитування також ставили запитання про те, як США слід діяти надалі на міжнародній арені - активізувати участь в світових справах або, навпаки, "скоротити участь".

Згідно з даними дослідження, переважна більшість американців - 63% - виступають за те, щоб їхня країна "скоротила участь у світових справах".

Тільки 16% опитаних вважають для США потрібним активніше діяти на світовій арені і 21% вагалися з відповіддю.

Опитування проводила авторитетна соціологічна служба Harris Interactive з 2 по 7 лютого серед трьох тисяч 423 респондентів, повідомляють РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Американці переконані, що їхня країна найсильніша у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі