понеділок, 10 вересня 2007 14:14

Американці назвали ідеальні автомобілі (ФОТО)

На цьому тижні американська консалтингова компанія AutoPacific оприлюднила рейтинг ідеальних автомобілів. Список кращих був складений на основі опитувань, які компанія проводить серед автовласників.

Для визначення "Ідеального автомобіля" фахівці провели серію інтерв"ю водіїв спеціально зібраних у фокус-групи. У опитуванні брали участь близько 24 тисяч осіб, що купили свої автомобілі у період з вересня по грудень 2006 року. У ході бесіди вони пропонували людям відповісти на ряд питань пов"язаних з різними параметрами їх машини.

За підсумками опитувань було складено рейтинг з 25 ідеальних машин, кожен переможець представив певний сегмент авторинку. Для зручності автомобілі розбили на дві категорії: одну групу представляли легковики, а іншу минивени, позашляховики і пікапи.

Кращий "командний" результат в рейтингу AutoPacific показали американські машини, які останнім часом повертають симпатії співвітчизників.

 

Mercury Montego

Відразу дванадцять автомобілів із США стали кращими в своїх категоріях. Так, Mercury Grand Marquis переміг в номінації великий представницький автомобіль, інша модель "Меркюрі" – Montego була названа ідеальною в категорії великий седан. Серед среднього розміру люксових седанів кращим став Lincoln MKZ. У схожій номінації, але без приставки люкс першим став Saturn Aura.

<>

Lincoln MKZ

Найідеальнішим автомобілем серед машин із спортивним "щепленням" визнали нові Ford Mustang. Проте лідерство "Мустанга" не було однозначним, за підсумками опитування маленькі Volkswagen Eos розділили перемогу з "американцем". Така ж історія відбулася і в номінації великої SUV, тільки цього разу між двома американськими "важкоатлетами": Ford Expedition і Chevrolet Suburban. Ідеальним кросовером з приставкою преміум став Ford Edge.

Традиційно сильні у "джипах" американці узяли більшість перемог у класі великих позашляховиків.

Найідеальнішим люксовим SUV став величезний перевізник арабських шейхів Lincoln MKX. Залишив конкурентів позаду і кросовер Ford Explorer.

Проте європейські виробники не залишилися у боргу – їм вдалося завоювати одну з найпрестижніших категорій у  рейтингу, люксовий автомобіль преміум-класу. Це зробили німці з Mercedes-Benz з великим седаном S-Class.

Mercedes-Benz S-Class

Відразу дві моделі компанії Porsche завоювали титул "ідеальний автомобіль". У категорії ідеальний спортивний автомобіль переміг Porsche Boxster. Його дорожчий побратим – Porsche Cayman, лідирував у заліку люксових спорткарів.

З люксових європейських позашляховиків тільки Range Rover став ідеальним для американців. У категорії іміджеве компактне авто рейтинг очолила Audi A3.

Непогано себе показав японський автопром, узявши п"ять нагород. Філіал Nissan компанія Infiniti з моделлю G35 завоювала любов американців в категорії доступне люксовое авто. Найекономічнішим "ідеалом" американці вважають  Toyota Yaris. Також японці зуміли трохи посунути американців у їх улюбленій дисципліні – пікапи. "Ніссановський" виходець з "Тартара" з ім"ям "Титан" став кращим серед помірно важких пікапів. А першими серед компактних і середнього розміру SUV назвали  Suzuki Grand Vitara і Honda CR-V відповідно.

Infiniti G35

Корейські виробники в рейтингу AutoPacific були представлені тільки компанією Hyundai. Це не перешкодило корейцям отримати чотири місця в списку найідеальніших машин і виграти у одному з найпопулярніших класів автомобілів – мінівени. Переміг у цьому сегменті Hyundai Entourage. Найкращим з доступних седанів преміум-класу став NF. А серед доступних невеликих машин перемогли позашляховик Tucson і седан Elantra, повідомляє Газета.Ru.


Зараз ви читаєте новину «Американці назвали ідеальні автомобілі (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі