Ексклюзиви
вівторок, 28 жовтня 2008 11:41

Американці на президентських виборах зможуть вибирати з 23 кандидатів

Американці на президентських виборах зможуть вибирати з 23 кандидатів
У бюлетенях на президентських виборах в США в 2008 році будуть перераховані імена 23 кандидатів, повідомляє портал Ballot Access News. Це абсолютний рекорд по кількості претендентів на високий пост з 1992 року. Шістнадцять років тому було офіційно зареєстровано стільки ж кандидатів.

Імена республіканця Джона Маккейна і демократа Барака Обами будуть перераховані в бюлетенях у всіх штатах. Решта кандидатів буде представлена не скрізь. 94,5 відсотків виборців зможуть проголосувати за лібертаріанця Боба Барра. За незалежного кандидата Ральфа Нейдера зможуть віддати свої голоси 85,2 відсотка американців.

Четвертого листопада 2008 року у всіх штатах окрім одного в бюлетенях будуть перераховані імена більше двох кандидатів. Принаймні в одному штаті виборці зможуть вибирати з 23-х кандидатів. І лише жителі Оклахоми зможуть віддати свої голоси тільки двом основним кандидатам.

Окрім кандидатів, чиї імена будуть надруковані в бюлетенях, на пост президента США претендуватимуть декілька вписаних кандидатів. Їхні імена можна буде вписати в бюлетень самостійно, і відданий за них голос враховуватиметься при підрахунку, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Американці на президентських виборах зможуть вибирати з 23 кандидатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути