пʼятниця, 01 жовтня 2010 12:59

Американці дадуть Україні $ 250 млн кредиту для покупки сільгосптехніки

Американці дадуть Україні $ 250 млн кредиту для покупки сільгосптехніки

Американський експортно-імпортний банк готовий виділити Україні кредит у розмірі $ 250 млн для закупівлі сільськогосподарської техніки.

Про це повідомив міністр аграрної політики України Микола Присяжнюк на прес-конференції в п"ятницю.

За його словами, домовленість про кредит досягнута під час його зустрічі з керівництвом банку.

Присяжнюк повідомив, що кредит передбачає закупівлю комбайнів John Deere, термін кредиту складає вісім років, ставка - 4% річних.

Крім того, міністр повідомив, що також була проведена зустріч з представниками інституту прогнозування США, який займається прогнозуванням врожаю майбутніх періодів, і під час зустрічі була досягнута домовленість про створення на базі Українського університету біоресурсів інституту прогнозування майбутніх врожаїв.

"Ми будемо займатися аналітикою щодо врожайності землі, і контролювати посівозмніи, які можуть відповідати ринковому попиту", - сказав Присяжнюк.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на цьому тижні Україну відвідає глава МВФ. У разі успішного моніторингу програми за підсумками третього кварталу, Фонд виділить Україні наприкінці листопада цього року ще SDR1 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Американці дадуть Україні $ 250 млн кредиту для покупки сільгосптехніки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі