середа, 17 жовтня 2007 13:09

Американці через Коломойського збільшать свою частку в "1+1"

Найбільший власник телеканалу "Студія 1+1" корпорація Central European Media Enterprises (CME) збільшує свій пакет у телеканалі з 60% до 81,67%.

Як пише в середу Комерсант-Україна , компанія повідомила про укладання угоди зі співвласником групи "Приват" Ігорем Коломойським про продаж ним за $140 млн 21,67% частки телеканалу після виконання опціонного договору, укладеного з його співзасновниками Олександром Роднянським і Борисом Фуксманом.

Відповідно до договору, Коломойський здійснює покупку 21,67% частки телеканалу в Олександра Роднянського (близько 15%) і Бориса Фуксмана (порядку 6,5%), після чого Коломойський зобов"язується перепродати цей пакет СМЕ.

За словами юриста СМЕ Деніела Пенна, право на покупку 21,67% частки "Студії 1+1" Ігор Коломойський одержав, уклавши в 2004 році угоду з Олександром Роднянським і Борисом Фуксманом. Сума угоди не розголошується.

"Донедавна ми не знали про існування цього документа. Ігор Коломойський сам запропонував нам купити в нього цей пакет",– повідомив Пенн.

З повідомлення СМЕ випливає, що компанія має намір купити 21,67% телеканалу в Коломойського за $140 млн або запропонувати йому на вибір 4% акцій CME, якщо їхня вартість перевищить цю суму на момент укладання угоди, або саму суму.

Олександр Роднянський був недоступний для коментарів, а Борис Фуксман пообіцяв прокоментувати угоду в найближчий четвер, відзначає видання.

Дотепер відносини Коломойського і CME були пов"язані з найгучнішою суперечкою на українському медіаринку.

З березня 2005 року співвласники телеканалу Олександр Роднянський і Борис Фуксман вели переговори про продаж своїх 40% Ігорю Коломойському за $100 млн. Але CME, скориставшись правом "першої руки", заборонила власникам 40% частки продавати їх групі "Приват", оскільки збиралася купити її сама.

Коломойський у відповідь подав судовий позов, зажадавши визнати його власником 70% статутного фонду "Студії 1+1". Однак через півтора роки судових позовів Верховний суд відхилив скаргу Ігоря Коломойського.

Відносини підприємця і компанії налагодилися в серпні цього року з придбанням Коломойським 3% акцій СМЕ на NASDAQ за $110 млн, крім того, CME запросила його ввійти в раду директорів компанії.

Зараз ви читаєте новину «Американці через Коломойського збільшать свою частку в "1+1"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі