пʼятниця, 28 вересня 2007 16:01

Американцеві загрожує тюремний термін за те, що він кашлянув на поліцейського

Громадянин США звинувачується в нападі на поліцейського, використовуючи як зброю власний кашель. Тепер йому загрожує двомісячний термін ув"язнення.

До курйозного звинувачення призвела цілком звичайна перевірка документів в містечку Моррісвіль штату Північна Кароліна. Коли поліцейський Кріс Джілл протягнув документи водієві Кенту Кауфману, той, за словами потерпілого, подивився йому в очі, після чого з силою кашлянув у бік вартового порядку.

У своєму рапорті Джілл вказав, що кашель бухгалтера за професією Кауфмана потрапив йому прямо в обличчя.

З свого боку Кауфман визнає, що два або три рази дозволив собі закашлятися убік поліцейського. Проте при цьому він наполягає, що в той момент сидів за кермом свого фургона мазкі Dodge, а тому його легеневі спазми були звернені до талії офіцера. "Він стверджує, що я кашляв йому в обличчя, - продовжує Кауфман. - Це було б правдоподібно, якби він мав лице на висоті 4 футів (приблизно 120 см) від землі".

Кауфман зізнався, що після цього поліцейський ударив його, виволік з машини і уклав на землю біля своєї патрульної машини. За його словами, вартовий порядку вимагав, щоб він піднявся, на що водій відповідав, що не може цього зробити через хворобу.

Кауфман працює бухгалтером в місті Чепл Хілл і, за його припущенням, він підхопив кашель після смерті свого собаки по кличці Блер, яка померла після відмови нирок минулого тижня. Він додав, що у вівторок як і раніше відчував нездужання, але поїхав на роботу, оскільки потребував грошей.

Кауфман їхав бульваром Маккріммона, коли був зупинений поліцейським Джіллом за непристебнутий ремінь безпеки. Тепер йому загрожує двомісячний термін ув"язнення.

За плювок в поліцейського - довічний термін

Варто відзначити, що в США, наприклад, за плювок в поліцейського можна отримати навіть довічний термін. Так, в липні 2003 року чоловік, якому загрожував рік тюремного ув"язнення і штраф 3 тис. доларів за побиття дружини, був засуджений до довічного терміну позбавлення волі за те, що плюнув в поліцейського в ході арешту. 36-річного Джона Маркеса звинуватили в "попаданні його тілесних виділень на державного службовця".

Таке суворе покарання було винесене злочинцеві через те, що через слину може передаватися потенційно смертельна хвороба, і практично плювок рівний замаху на вбивство.

Маркес плюнув в офіцера Чарльза Гадда, коли його доставляли у в"язницю після домашнього скандалу і звинувачення в рукоприкладстві. Це відбулося в Сапульпі (штат Оклахома). Поліцейський сказав, що Маркес був п"яний під час затримання.

Експертиза показала, що обидва учасники інциденту здорові, тест на передавані через слину хвороби виявився негативним. Проте це не допомогло злочинцеві при винесенні вердикту. Маркес був також звинувачений в нападі на поліцейського.

На вирок вирішальним чином вплинув той факт, що раніше звинувачений вже мав судимості, повідомляє ФактNews.

Зараз ви читаєте новину «Американцеві загрожує тюремний термін за те, що він кашлянув на поліцейського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі