середа, 11 липня 2007 13:23

Америка збільшить допомогу демократам за кордоном

США майже подвоїли фінансування демократичних проектів по всьому світу і мають намір допомагати прихильникам демократії за кордоном, що піддаються репресіям адвокатським захистом і грошима для лікування, заявив президент країни Джордж Буш.

Глава Білого дому нагадав, що США виступають за "захист прав людини, просування свободи і демократії, а також припинення тиранії на всій земній кулі".

Він відзначив, що "свобода розповсюджується по світу, і Америка працює пліч-о-пліч з новими демократіями в Ліберії, Мавританії, Україні, Грузії і Киргизії", проте такі країни як Білорусія, М"янма, Куба, Північна Корея, Сирія, Іран, Судан і Зімбабве, за словами Буша, "все ще піддають репресіям свої народи".

Відзначивши недавні вибори в Кувейті, в яких вперше взяли участь виборці-жінки, президент США заявив також про підтримку демократії в Лівані, Афганістані та Іраку, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Америка збільшить допомогу демократам за кордоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі