пʼятниця, 18 травня 2007 21:06

Алжирські вибори підтвердили жарт представника Аль-Каїди

Політичні партії, об"єднані у пропрезидентський альянс, отримали переконливу перемогу на минулих в четвер виборах в нижню палату парламенту Алжиру. Згідно з офіційними даними, які озвучив на прес-конференції в Алжирі міністр внутрішніх справ Язід Зерхуні, найбільшу підтримку виборців отримав Фронт національного звільнення (ФНО).

Несподіванкою виборів, що завершилися, став успіх опозиційної Партії трудящих, яку очолює близька до профспілкових рухів єдина в Алжірі жінка-партійтий лідер Луїза Ханун. Отримавши 26 місць в парламенті, вона зможе створити найкрупнішу опозиційну фракцію.

Проберберська опозиційна партія Об"єднання за культуру і демократію завоювала 19 місць в парламенті, отримавши половину голосів виборців в провінції Тізі-узу з переважно берберським населенням. Національний алжирський фронт у свою чергу отримав 13 депутатських мандатів.

До урн для голосування пришли лише близько 36% громадян країни, що мають право голосу.

Раніше рухи ісламізму Алжиру спробували зірвати вибори, закликавши алжирців бойкотувати голосування. Лідер алжирського осередку "Аль-Каїди" Абу Мусаб Абдель Вадуд назвав парламентські вибори "політичною комедією, нічим що не відрізняється від інших комедій, з якими знайомий Алжір". До його заклику приєднався і заборонений в країні Ісламський фронт порятунку (ІФС).

Попередні парламентські вибори в Алжірі відбулися 30 травня 2002 року. Тоді ряд опозиційних рухів і проберберські партії Кабілії (регіон Алжіру з переважно берберським населенням) бойкотували виборчу кампанію і не взяли участі у виборах, передает РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Алжирські вибори підтвердили жарт представника Аль-Каїди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі