Ексклюзиви
понеділок, 18 лютого 2008 09:10

Алжир повертає Росії забраковані винищувачі

 Військово-повітряні сили Алжиру вирішили повернути Росії 15 літаків "МіГ-29СМТ", поставлених у 2006-2007 роках.

Причиною повернення винищувачів стала "наявність вживаних або низької якості окремих вузлів і деталей у складі літаків". Російська сторона тривалий час наполягала на тому, що претензії Алжиру є необґрунтованими, проте минулого тижня ФСВТС, "Рособоронекспорт", корпорація МіГ і ВВС Алжиру підписали офіційну угоду про повернення "МіГ".

Водночас, як відзначає видання, про повне розірвання контракту поки не йдеться. Замість повернених винищувачів Росія має намір запропонувати Алжиру сучасніші МіГ-29М2, МіГ-35 або неавіаційну техніку. Також може бути збільшена партія літаків Су-30МКІ(А), що поставляються Алжиру . Не виключається, що Алжир прийме назад забраковані винищувачі "після доопрацювання".

Контракт на постачання до Алжиру 28 одномісних "МіГ-29СМТ" і шести двомісних винищувачів "МіГ-29УБ" був підписаний у березні 2006 року у рамках пакетної угоди по військово-технічному співробітництву на загальну суму близько восьми мільярдів доларів. В рамках цього замовлення Росія мала намір списати майже п"ять мільярдів доларів зовнішнього боргу Алжиру колишньому СРСР.

За даними Мінфіну Росії, на 1 лютого 2008 року загальна сума отриманих від алжирців платежів становила всього 1,83 мільярда доларів. Яким чином Алжир компенсує аванси і неустойку за контрактом, поки невідомо, пише "Коммерсант".

Зараз ви читаєте новину «Алжир повертає Росії забраковані винищувачі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути