понеділок, 17 серпня 2009 10:27

Ялтинський зоопарк втратив двох екзотичних птахів (ФОТО)

 

З ялтинського зоопарку "Казка" втекли два екзотичні птахи - марабу. Один з них був помічений в Севастополі, повідомляє БЛИК.

На вихідних у небі над Севастополем був помічений дивний птах, схожий на лелеку, але з масивнішим дзьобом і лисою головою.

Журналіст видання подзвонив в ялтинський зоопарк "Казка", щоб дізнатися, чи всі вихованці на місці. Виявилось, що зі звіринцю пропали два екзотичні птахи - марабу, яких зовсім нещодавно привезли з Африки.

"Ми не накрили вольєр сіткою, не підрізали їм крила, і це стало нашою помилкою. Ми були упевнені, що для такого великого крила потрібен розгін. Але виявилось, що марабу здатні злітати з місця!", - засмучується директор зоопарку Олег Зубков.

Зараз один з марабу кружляє над зоопарком. Приглянув собі місце на високій сосні. Працівники поки не можуть дістатися до утікача, щоб повернути додому. А другий вирішив помандрувати над Кримом і опинився в Севастополі. Ось його-то і бачили кружляючим над містом.

"Ми дуже сподіваємося, що з похолоданням птахи повернуться додому", - розраховує Олег Зубков.

Нагадаємо, марабу належить до сімейства лелечих. Висота дорослого птаха 1,50 м. Розмах крил від 2 до 2,50 м. Верхня частина тіла і крила - чорні, нижня - біла. Голова лиса, з великим і товстим дзьобом.

ProUA

Зараз ви читаєте новину «Ялтинський зоопарк втратив двох екзотичних птахів (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі