понеділок, 11 серпня 2008 17:24

Ялта відсвяткувала своє 170-річчя

Її знімають у кіно, про неї складають легенди й обожнюють митці. У неї жіноче ім"я, і як жінка, вона приваблює сотні тисяч прихильників-туристів. Цього вікенду прекрасна Ялта відзначала стосімдесятиріччя. Для міста - це не вік, Ялта – місто юне.

Звісно, люди тут живуть не 170, а багато сотень років. Джаліта, Яліта, Ялта - так в різні часи різні народи називали місто, яке обступили півкільцем гори, створюючи прекрасний амфітеатр для курорту.

У день свята ялтинську легенду інсценували у морській регаті. За нею 2 тисячі років тому грецькі моряки потрапили в сильний шторм. Опинившись між життям і смертю, вони раптом побачили землю і закричали: Ялос! - що означає "берег". Саме тут греки і вийшли на землю. Кліматичні принади цієї місцевості визнали ще в давнину. Відомий лікар Боткін стверджував: чисте повітря і сонце – це найважливіше для лікування. Не дивно, що, за опитуванням українців, Ялта у десятці міст щастя.

Втім, щоб Ялта стала дійсно міжнародним курортом, у якому прекрасно буде відпочивати протягом року, треба докласти багато зусиль. Насамперед і чиновники, і прості ялтинці мають ставитися до міста не як до джерела сезонних прибутків, а як до справжньої української перлини, повідомляє ICTV

Зараз ви читаєте новину «Ялта відсвяткувала своє 170-річчя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі