середа, 15 січня 2020 09:09

Алкогольний антирекорд: у поліції розповіли про пияків за кермом

Алкогольний антирекорд: у поліції розповіли про пияків за кермом
Кількість п'яних водіїв сягнула рекордного показника. Фото: autolubitel.org

Антирекорд встановили українські любителі пиятики за кермом. В Україні торік оштрафували найбільше за три роки п'яних водіїв.

Якщо бути точними – 115 711 п'яних кермувальників виявили 2019 року. Для порівняння: за 2018 рік – трохи більше 110 тис. осіб, за 2017 – понад 114 тис.

З посиланням на першого заступника начальника Департаменту патрульної поліції Олексія Білошицького сумну статистику наводить Сьогодні.

Найбільше п'яних водіїв виявляють під час свят. Наприклад, першими днями 2019-го патрульні Київської області зупинили автомобіль Renault, який на дорозі "виляв" з боку в бік. Водій ледве рухався і ледь міг вимовити слово. Алкотестер показав, що в крові порушника міститься рекордних 5,0 проміле за допустимих 0,2. Водій намагався заперечувати сп'яніння. За фактом п'яного кермування правоохоронці склали адмінпротокол.

Взагалі водії, у крові яких вміст алкоголю перевищує норму в 25 разів (5 проміле), – не рідкість в Україні. Таких автомобілістів затримували у Волинській області та кількох – у Київській.

В одного водія в Луцьку виявили в крові понад 5 проміле. Це означає, що автомобіліст випив близько літра міцного спиртного перед поїздкою.

Наприкінці 2019 року 50-річна жінка-водій на трасі Київ – Харків, у Бориспільському районі, не впоралася з керуванням автомобіля Subaru XV та вилетіла в кювет. Патрульні, що прибули на місце події, запідозрили, що жінка може бути п'яна. Вона погодилася пройти тест, який показав 4,5 проміле алкоголю в крові. Це поки що антирекорд серед жінок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пʼяний водій Tesla спав за кермом на швидкості понад 100 км/год

Випивають за кермом і водії таксі. Наприклад, нещодавно пасажир телефоном поскаржився до поліції про п'яного таксиста. Копам вдалося знайти та зупинити водія. Алкотестер виявив у його крові 1,91 проміле алкоголю. Це дорівнює 200 мл міцного спиртного, випитого перед виїздом.

Нерідко автопияки повторно скоюють аналогічні злочини. Наприклад, поліцейські Львівської області затримували п'яного водія, який раніше уже потрапляв в поле зору правоохоронців за п'яне кермування. Попри заборону суду, чоловік знову сів за кермо, та ще й у стані сп'яніння.

Очікується, що цьогоріч набуде чинності новий закон, який посилить покарання для нетверезих водіїв. За новими нормами, за п'яну їзду буде введено кримінальну відповідальність. Це означає, що мінімальний штраф становитиме 17 тис. грн, а права на кермування автотранспортом водія можуть позбавити на трирічний термін.

У Полтавській області патрульні виявили п'яного водія, в якого доза алкоголю в крові перевищувала норму в 16 разів. У такому стані чоловік потрапив у ДТП.

Зараз ви читаєте новину «Алкогольний антирекорд: у поліції розповіли про пияків за кермом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі