пʼятниця, 07 березня 2008 09:03

"Аль-Каїда" готується до великого теракту в США

"Аль-Каїда" готується до великого теракту в США
"Аль-Каїда" як ніколи активно готується до проведення великого теракту на території США. Про це заявив глава Північного командування збройних сил США генерал Джин Реньюарт, що відповідає за оборону континентальної частини Сполучених Штатів.

За його словами, відео- і аудіозвернення, з якими періодично виступають лідер "Аль-Каїди" Усама бен Ладен і його "права рука" Айман аз-Завахірі, вказують на те, що організатори терактів 11 вересня "шукають спосіб знову завдати великого удару".

Як відзначив генерал, ватажкам міжнародної терористичної організації украй необхідно підкріпити свої численні погрози на адресу Заходу конкретними результатами.

"Якщо організація, подібна до "Аль-Каїди", хоче підтримувати авторитет (серед прихильників) і розраховує на подальше поповнення своїх рядів все більшою кількістю екстремістів, вона повинна продемонструвати відчутні результати, - сказав Реньюарт. - Я думаю, вони продовжують над цим працювати, ймовірно, як ніколи активно".

За даними генерала, на території США зараз діють угрупування, що симпатизують "Аль-Каїді". Разом з тим він звернув увагу на те, що американські спецслужби "досить успішно" виявляють і присікають діяльність подібних угрупувань.

Реньюарт визнав, що не має в своєму розпорядженні інформації про наявність прямої терористичної загрози, направленої проти президентської виборчої кампанії в США. Проте, на його думку, було б необачним вважати, що такої загрози не існує, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «"Аль-Каїда" готується до великого теракту в США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі