середа, 04 липня 2007 09:24

Алан Джонстон розповів про життя у палестинському полоні

Журналіст ВВС Алан Джонстон, звільнений у середу в Палестині, розповів про перебування у полоні і подякував за свободу руху Хамас.

Британський тележурналіст Алан Джонстон, звільнений у середу, 4 липня, з палестинського полону, згадує, що його викрадачі відчували себе "комфортно і в безпеці" доти, поки у секторі Газу не змінилася влада і контроль над силовими структурами не перейшов до ісламістів.

Опинившись на волі після 114 днів полону, Джонстон тепло дякував за своє звільнення руху Хамас, який в Ізраїлі і багатьох західних країнах вважається терористичною організацією.

За словами Джонстона, викрадачі не використали проти нього фізичного насильства. Лише одного разу його руки і ноги на добу закували у ланцюги. Ще він поскаржився на постійну самоту і їжу, яка, за словами журналіста, була "не для європейського шлунку".

Своїх викрадачів Джонстон назвав "непередбачуваними людьми", які неодноразово загрожували убити його.

Герметичну ізоляцію від зовнішнього світу вдалося пробити через два тижні ув"язнення:  Джонстон отримав доступ до радіоприймача і з передач ВВС дізнався про масові акції підтримки і солідарності, що проходили "від Пекіна до Буенос-Айреса, від Бейрута до Вашингтона".

45-річний Джонстон, єдиний західний журналіст, що постійно працював і жив у палестинському анклаві, був викрадений 12 березня біля свого будинку в Газі. Відповідальність за викрадення узяло на себе угрупування "Армія ісламу", пов"язане з впливовим місцевим кланом Дугмуш.

Лідер руху Хамас Халед Машааль привітав звільнення кореспондента телерадіокомпанії Бі-бі-сі Алана Джонстона. За словами Машааля, звільнення журналіста стало свідченням того, що Хамас приніс порядок на територію сектора Газу після захоплення влади, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Алан Джонстон розповів про життя у палестинському полоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі