середа, 06 червня 2007 14:38

Актор Жан-Луї Трентіньян розбився на мотоциклі

Знаменитий актор Жан-Луї Трентіньян потрапив до лікарні після аварії на мотоциклі на півдні Франції.

76-річний актор відомий по фільму "Чоловік жінка" (1966), де він зіграв роль професійного автогонщика, не справився з управлінням мотоциклом і отримав перелом ноги і безліч ударів.

Один з автомобілістів, який проїздив мимо, привіз актора в центр швидкої допомоги Пон-Сент-Еспрі (рідного міста Трентіньяна), звідки постраждалого перевезли в іншу лікарню.

Жан-Луї Трентіньян народився 11 грудня 1930 в Пон-Сент-Еспрі (Прованс) в сім"ї власника кондитерської фабрики. З дитинства захоплювався поезією і театром, але за наполяганням батьків почав вивчати юриспруденцію. У 19 років Трентіньян поступив в Парижі на акторські курси режисера і педагога Шарля Дюллена, і з 1951 року працював в різних театрах.

У 1955 році актор дебютував в кіно, зігравши в одному з епізодів фільму "Якщо хлопці всього світу".

Роль у фільмі Клода Лелуша "Чоловік і жінка" принесла Трентіньяну міжнародну популярність і статус зірки. Фільм отримав головний приз, "Золоту пальмову гілку" на Міжнародному кінофестивалі в Каннах і премію "Оскар", повідомляє NEWSru.



Зараз ви читаєте новину «Актор Жан-Луї Трентіньян розбився на мотоциклі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі