неділя, 20 травня 2007 12:56

Активність російської розвідки в США досягла рівня холодної війни

За час президентства Володимира Путіна масштаби діяльності російської зовнішньої розвідки в США досягли рівня холодної війни. Про це заявляють джерела у Вашингтоні.

За їх словами, жодна країна окрім Росії так агресивно не намагається дістати американські секрети. Конкуренцію в цьому Москві може скласти хіба що Китай.

За даними журналістів, Служба зовнішньої розвідки використовує своїх агентів, що працюють в США під прикриттям, для збору закритої інформації про секретні технології, військові проекти і дослідження у сфері високих технологій.

"В часи Радянського Союзу число шпигунів було обмежене, оскільки вони повинні були бути приписані або до МЗС, або до торгового представництва, або до інформагентства, наприклад ТАСС. Зараз же, будь-яка успішна приватна російська компанія використовується для прикриття розвідувальних операція за кордоном", - заявляє колишній співробітник КДБ, який проживає зараз в США, Юрій Швець.

Експерти вважають, що з 2000 року, коли Путін став президентом, Росія відновила мережу своїх агентів в США, яка розвалилися після падіння комуністичного режиму, повідомляє Lenta.ru.


Зараз ви читаєте новину «Активність російської розвідки в США досягла рівня холодної війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі