понеділок, 18 січня 2016 08:00

Активісти вимагали посадити їх у СІЗО, а в Лондоні пікетували будинок Ахметова (18 січня)
6

18 січня 2014 року у Києві протестували українські письменники й активісти. Акцію проти ухвалених 16 січня законів, які обмежують права і свободи громадян, вони провели біля будівлі Лук'янівського СІЗО.
 
 

Активісти з кастрюлями на голові та різноманітними карнавальними масками на обличчі вимагали негайно посадити їх у СІЗО за порушення нових законів.

До барикади Майдану з боку ЦУМу прийшли близько 50 осіб, які стверджували, що є киянами. Вони вимагали прибрати мітинг з центру столиці.

Їх зустріли дві сотні представників народної самооборони і афганців, які збудували кордони в кілька рядів перед барикадою. Потім на місце конфлікту вийшов керівник самооборони, комендант Майдану Андрій Парубій, який запросив "киян" пройти на площу і на власні очі побачити, як живуть майданівці.

 

У свою чергу Тягнибок запропонував просто розійтися, щоб запобігти провокаціям. Що і було зроблено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не їдь за мною, я - п'ятий". Янукович підписав "диктаторські закони" (17 січня)

18 січня почали діяти ще не надруковані "диктаторські закони" - біля резиденції посла США на вул. Покровського міліція затримала трьох активістів за участь у "незаконних масових зібраннях".

Активістів Автомайдану через національний прапор зупинили ДАІшники. А в метро міліція затримала активістів, які роздавали інформаційні листівки Євромайдану.

"Ці дії влади в подальшому можуть призвести до неконтрольованих процесів громадянського протистояння і навіть громадянської війни. Але всі прекрасно розуміють, що якщо, не дай Бог, це відбудеться, це буде виною влади, яка до цього провокує", - зазначив Тягнибок.

Глави Міністерств закордонних справ Німеччини та Великобританії заявили, що шлях, обраний президентом Януковичем - "шлях в нікуди".

"Занепокоєний, що Верховна Рада прийняла закони, що обмежують особисті свободи. Уряд України повинен відстоювати демократичні цінності", - зазначив глава МЗС Великобританії Вільям Хейг.

"Я переконаний, що більшість людей в Україні бажає відкритого майбутнього для країни, що робить вибір на користь Європи", - відмітив очільник закордонного відомства Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр.

 

У Лондоні відбулася акція Автомайдану. Пікетували апартаменти українського олігарха Рената Ахметова, вимагаючи припинити підтримувати політику Януковича. Також учасники місцевого Автомайдану з національною символікою проїхалися вулицями столиці Британії, сигналячи в клаксони.

18 січня у Києві свою акцію проводить всеукраїнська організація "Український вибір" - вона влаштувала автопробіг. Не менше шести автомобілів проїхались під російськими прапорами.

 
Зараз ви читаєте новину «Активісти вимагали посадити їх у СІЗО, а в Лондоні пікетували будинок Ахметова (18 січня)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі