вівторок, 06 березня 2007 09:11

Активісти УНА-УНСО вимагають присвоїти Шухевичу звання Героя України посмертно

Учора близько 70 прихильників громадської організації "Українська національна асамблея - Українська національна самооборона" (УНА-УНСО) провели мітинг на Софіївській площі в Києві.

Активісти вимагали присвоїти головнокомандуючому Української повстанської армії Роману Шухевичу звання Героя України з нагоди 56 річниці від дня його смерті.

Учасники мітингу тримали в руках національні прапори і прапори своєї організації. Час від часу вони скандували "Слава Україні - героям слава!".

Також учасники мітингу вимовили молитву, гімн України й урочисто запалили свічі, тим самим ушанувавши пам"ять Шухевича.

Порядок під час мітингу підтримували 15 міліціонерів.

Раніше лідер фракції Блоку "Наша Україна" у Верховній Раді В"ячеслав Кириленко пропонував парламенту відзначити 100-річчя від дня народження головнокомандуючого Української повстанської армії Романа Шухевича.

Шухевич (1907-1950) - громадський діяч, головнокомандуючий УПА в 1943-1950 роках, один з лідерів боротьби за незалежність України, активно працював у громадсько-політичному русі Галичини в 1930-х роках, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Активісти УНА-УНСО вимагають присвоїти Шухевичу звання Героя України посмертно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі