четвер, 22 березня 2012 15:24

"Якщо українці припинять давати і брати хабарі - країна зупиниться" - Голобуцький

"Якщо українці припинять давати і брати хабарі - країна зупиниться" - Голобуцький

Якщо українці вмить припинять давати і брати хабарі, країна зупиниться, бо все побудовано на корупції. Таку думку на прес-конференції висловив політтехнолог Олексій Голобуцький.

"Корупція стала кровоносною системою України, тому влада стикається з великою кількістю ризиків, борючись із цією проблемою. Вона має покарати за корупцію певні знакові фігури, але в нас величезний чиновницький апарат, який, якщо буде серйозна боротьба із корупцією, почне саботувати рішення центральних органів влади. Бо ми ж знаємо скільки коштує те чи інше чиновницьке місце, - сказав Голобуцький.

Політтехнолог вважає, що Рада національної безпеки і оборони України повинна розробити державну програму боротьби з корупцією, де всі нормативні акти складені дотепер - недолугі, в інтересах певних депутатів.

Олексій Голобуцький радить звернути увагу на Естонію і перейняти практику, запроваджену там, коли всі рішення проходять через електронну мережу і кожен громадянин може побачити як проводяться тендери і конкурси на заміщення вакантних посад. "Це треба робити найближчі місяці", - наголосив він.

Зараз ви читаєте новину «"Якщо українці припинять давати і брати хабарі - країна зупиниться" - Голобуцький». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі