субота, 31 серпня 2019 20:24

Якщо українці довірятимуть владі, будь-який сепаратизм буде неможливим - експерт

Якщо українці довірятимуть владі, будь-який сепаратизм буде неможливим - експерт
Костянтин Батозський: Маємо показати, що Україна - не тільки прірва для зникнення грошей, а працююча машина. Фото: Тарас Подолян

Маємо дуже слабкі інституції, в які не вірять навіть наші громадяни. Це - один з найбільших викликів перед Україною.

Про це в коментарі для Gazeta.ua говорить політолог Костянтин Батозський.

"Люди не довіряють поліції, не спішать звертатись до лікарень, обходять стороною суди. Маємо зосередитись на внутрішніх реформах. Бо це робить населення лояльним до держави. Якщо ця влада дійсно подарує людям державу у смартфоні, спрощення процедур, подолає корупцію та припинить свавілля правоохоронних та судових органів — будь-який сепаратизм буде неможливим", - вважає експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Геть від Росії та менше бізнесу: чого чекають українці від нової Ради

За його словами дуже важливо не забувати скільки українців живе у світі.

"Скільки з нас є заробітчанами і перебувають за кордоном. Ми забули про цю категорію. Це не просто громадяни — це інвестори. Приносять у державу більше грошей, ніж всі іноземні інвестиції. Маємо підтримувати цих людей. Вони замістили державу в тих областях, де вона була неспроможною. На них тримається розвиток західних територій. Вони інвестують в будівництво, починають маленькі бізнеси, витрачають свої гроші тут. Тому потребують особливого ставлення, мають відчути себе важливою частиною нашого життя.

Також маємо звернути погляд на діаспору. Кожна нова влада намагається побудувати з нею відносини, і кожного разу емігранти в ній розчаровуються. Маємо покликати діаспору в Україну, бо потребуємо їх інвестицій на сході, в освіті, технологіях. Маємо показати, що Україна - не тільки прірва для зникнення грошей, а працююча машина", - додає політолог.

Верховна Рада підтримала постанову про попереднє схвалення законопроекту, який скасовує депутатську недоторканність.

"За" проголосували 363 народних депутата. 1 парламентар утримався. Проти - 0.

Зараз ви читаєте новину «Якщо українці довірятимуть владі, будь-який сепаратизм буде неможливим - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі