неділя, 06 січня 2019 15:10

"Якщо Церква не буде єдиною, у нас не буде майбутнього" - митрополит Епіфаній

"Якщо Церква не буде єдиною, у нас не буде майбутнього" - митрополит Епіфаній
Митрополит Епіфаній: "Якщо будемо єдиними, збудуємо єдину Церкву". Фото: Сергій Старостенко

Загрози нових розділень Православної церкви України після Об'єднавчого собору немає.

Про це сказав в інтерв'ю журналу "Країна" предстоятель Православної церкви України митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

- На даний момент немає такої загрози. Ми будемо спільно працювати над тим, аби церква була єдиною. Бо якщо цього не буде, то у нас не буде майбутнього. І це всі прекрасно розуміють. Що ми пройшли цей період становлення, ми об'єдналися, і далі кожен на своєму місці, спільно, ми повинні розбудовувати і працювати вже на єдину Православну церкву.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Москва очікує кровопролиття. Але ми цього не допустимо" – митрополит Епіфаній

У церкві не повинно бути поділу, переконаний митрополит.

- Можливо, він і існував перед Об'єднавчим собором. Тобто виборча процедура завжди певною мірою розділяє у поглядах. Але вибори відбулися законним чином, демократичним, закритим. Думаю, ні в кого не повинно бути заперечень щодо того, яким чином було обрано предстоятеля. І в подальшому ми повинні вже спільними зусиллями будувати нашу помісну Православної церкви, не дивлячись на певні погляди чи розбіжності. Якщо збирається навіть група людей, то у кожного є своє бачення щодо розвитку подій. Але у майбутньому ми будемо спільно будувати нашу єдину помісну православну церкву. Не дивлячись на певні розбіжності, ми будемо шукати точки дотику, тобто те, що нас єднає, а не роз'єднує. Якщо будемо єдиними, то ми збудуємо єдину нашу помісну Православну церкву.

Повне інтерв'ю з митрополитом Епіфанієм читайте у журналі "Країна" за 10 січня 2019 року.

Константинопольський патріархат на синоді у Стамбулі 29 листопада підтвердив надання автокефалії Помісній православній церкві України. Вселенська церква почала писати статут нової української. В основу ліг затверджений текст томосу — документа, що підтверджує автокефалію. Його вручать предстоятелю незалежної Української православної церкви Епіфанію 6 січня в Стамбулі.

Зараз ви читаєте новину «"Якщо Церква не буде єдиною, у нас не буде майбутнього" - митрополит Епіфаній». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі