вівторок, 23 лютого 2021 14:21

Якої погоди чекати влітку 2021 року - прогноз метеорологині

Якої погоди чекати влітку 2021 року - прогноз метеорологині
На погоду влітку-2021 впливатиме так звана Ла-Нінья - кліматичне явище в південній частині Тихого океану. Фото: pixabay

В Україні на погоду матиме вплив клімат у тропічних широтах на півдні Тихого океану.

Цьогоріч це спричинятиме сильні дощові циклони, бурі та грози, повідомила завідувачка відділом прикладної метеорології і кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ГСЧС і НАНУ Віра Балабух.

Фахівчиня каже, що на погоду влітку 2021-го впливатиме так звана Ла-Нінья - кліматичне явище в південній частині Тихого океану, під час якого холодна вода з морських глибин піднімається, через що холоднішає. Це означає, що рік буде не такий сухий та спекотний, як попередній.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Температурні гойдалки до Великодня: коли в Україну прийде тепло

"Ла-Нінья підсилює циклонічну діяльність не тільки в Тихому океані, а й в Атлантиці. Це означає, що циклони, які неминуче проходитимуть із заходу і південного заходу через територію України, виявляться більш потужними, ніж торік. А циклони, як відомо, несуть опади - дощі, град, і нерідко супроводжуються бурями і грозами", - сказала Віра Балабух.

Вона прогнозує, що червень цьогоріч буде теплий. На початку можливі часті дощі і спека, але до середини місяця встановиться комфортна погода без опадів. Дощі будуть наприкінці червня. У липні спека посилиться, часті дощі з грозами, а всередині місяця спека досягне піку. Такою ж спекотною і посушливою буде перша половина серпня, у другій половині і до кінця місяця очікується послаблення спеки й похолодання.

Середа покаже в Україні контраст температур. Удень на заході прогнозують +15°С. Уночі -15...17°С на сході та півночі. У західних областях 24 лютого буде найтепліше, протягом дня +7...12°С, на Закарпатті та Прикарпатті подекуди до +15°С.

Зараз ви читаєте новину «Якої погоди чекати влітку 2021 року - прогноз метеорологині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі