вівторок, 27 грудня 2022 14:51

Які "сюрпризи" підготувала погода на завтра: оновлений прогноз

Які "сюрпризи" підготувала погода на завтра: оновлений прогноз
У деяких регіонах України завтра очікується дощ та мокрий сніг. Фото: "РБК-Україна"

У середу, 28 грудня, в більшості областей України суттєвих опадів не передбачається.

Збільшуватимуть вологість хіба що тумани. Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко у Facebook.

"Україна в середу опиниться під впливом потужної південної зони підвищеного атмосферного тиску. Лише в східних областях, на Полтавщині, Сумщині, у Дніпрі з районами й на південному сході близькість атмосферного фронту зумовить невеликий мокрий сніг і дощ. Але й там вже вдень буде більше щільної хмарності, аніж якихось істотних опадів", – написала вона.

Волога погода супроводжуватиметься рвучким вітром західного напрямку, який інколи ставатиме сильнішим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гроші, кохання і перемогу – кому й що принесе 2023 рік

"Тому не легковажте погодою, закутуйтесь щільніше, уважно паркуйтеся, уникаючи старих гіллястих дерев, білбордів, хитких конструкцій", – закликала Діденко.

Температура повітря протягом дня коливатиметься в межах 0...+5°C, на півдні +3...8°C.

За прогнозом Діденко, в Києві істотні опади малоймовірні. Західний вітер очікується поривчастим, інколи сильним. Уночі в столиці близько 0, вдень +1...3°C.

"Завершення старого року і початок нового обіцяють бути теплі, без серйозних опадів, з температурою повітря +3...9°C", – зазначила синоптикиня.

До кінця 2022 року та на початку 2023-го погода в Україні буде аномально тепла. На новорічні свята не варто очікувати зимової казки, заявив синоптик Ігор Кібальчич.

Арктичний "удар" у Північній Америці запустив конвейер тепла з Атлантики в Європу. Через це, за словами синоптика, до кінця грудня й на початку січня в країні зберігатиметься аномально тепла погода з опадами переважно у вигляді дощу й мряки.

Зараз ви читаєте новину «Які "сюрпризи" підготувала погода на завтра: оновлений прогноз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі